Fokkerij

De Jeu Dressage is gestart met de fokkerij in 1996 toen Jonkara Elite Sport v. Rubinstein x Weltmeister haar eerste veulen kreeg, Okara Keur Sport v. Jetset D.

Jonkara was in 1995 aangeschaft op de Oldenburger Elite Auktion.

In 1996 werd bij de beroemde fokkers Huub en Tiny het merrieveulen O.Esther v. Jazz x Ulft x Amor gekocht.

In de jaren die volgden zijn nog enkele merries aangeschaft, o.a. Rullienda Ster v. Rubinstein x Buceaphalos en Mandolina Elite v. Rubinstein x Figaro.

De Rubinstein merries zijn het begin geworden van de fokkerij, zij staan bekend om het fijne, meewerkende karakter en dat is in combinatie met Contango in de fokkerij van De Jeu Dressage verweven.

In 1999 hebben Ton en Emmy een huis met stallen gekocht in Oosterstreek om hun droom te gaan verwezenlijken, het fokken van topkwaliteit dressuurpaarden, naar het voorbeeld van Huub en Tiny van Helvoirt.

Ton heeft met veel plezier de grote verbouwing begeleid en het werd een prachtig geheel. Eind 2000  werd hij helaas ziek en hij is in april 2001 – veel te jong – overleden.

Zijn laatste aankoop was Sisther en als eerbetoon aan Ton heeft Emmy zijn naam  – De Jeu-  achter Sisther’s  naam geplaatst.

Sisther de Jeu is het boegbeeld van De Jeu Dressage geworden, zij heeft enorm veel voor de naamsbekendheid betekend en de naam van De Jeu staat synoniem voor kwaliteit.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel  bij De Jeu Dressage en dat het werkt blijkt uit de mooie successen van het afgelopen decennium.

Klik hier voor een overzicht van onze fokmerries en de veulens 2013 t/m 2015 (die nog in ons bezit zijn) en de verwachte veulens voor 2016.

Nieuws

26-2-2017 Een mooi weekend voor De Jeu Dressage paarden

Een mooi weekend voor 2 door De Jeu gefokte paarden: Asther de Jeu v.Contango x Jazz werd door Tosca Visser zeer vakkundig naar een prachtige 6e plaats op het NK Indoor gereden met zeer mooie scores en MDB’s Eskara...

Lees meer
11-3-2016 De lente moet nog beginnen… maar de eerste 4 veulens zijn er!

Het veulenseizoen is vroeg begonnen dit jaar: de eerste 4 veulens zijn geboren, allen gezond en ze zien er stuk voor stuk prachtig uit! (zegt elke moeder van haar kinderen natuurlijk..;-) Lumière de Jeu ET van Sezuan uit Giuilanta...

Lees meer
07-1-2016 Een gezond, gelukkig en bijzonder 2016 toegewenst!

Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en bijzonder 2016 toe met allen die je lief zijn, mens en dier! Terugkijkend op 2015 kan ik niet anders dan dankbaar zijn voor alle bijzondere momenten die ik met mijn familie –...

Lees meer
Bekijk al het nieuws