Sportpaarden

De sportpaarden van De Jeu Dressage zijn in de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest.

Boegbeeld Sisther de Jeu is op haar 6e jaar bij Edward Gal op stal gekomen en Edward heeft haar opgeleid tot op succesvol Grand Prix niveau.

De Jeu Dressage is van mening dat fokkerij en sport onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, dus dat de fokkerij moet leveren wat de sport vraagt.

Onze ervaring is dat met paarden die een fijn meewerkend karakter hebben veel te bereiken is, vaak sneller dan met de wat meer gevoeliger paarden.

Daarom kijken wij altijd goed naar de matching van de hengsten met de merries en vinden wij  het ook heel belangrijk om als fokker aanwezig op wedstrijden op allerlei niveau.

Enkele van onze successen zijn:

Tractor de Jeu v. Contango x Rubinstein ZZ-L

Wench de Jeu elite sport eptm v. Jazz x Contango LT

Vivace de Jeu v. Contango x Rubinstein LT

Don de Jeu v. Jazz x Jetset D ggh in Zweden

Ungaro de Jeu v. Contango x Jetset D ZZ-Z

Eskara de Jeu voorl.keur  v. Jazz x Jetset D NMK Dressuur Kampioen 2012

Sisther de Jeu v. Gribaldi x Amor elite sport eptm GP

Asther de Jeu vb Prok Ibop sport v. Contango x Jazz LT

W.Esther de Jeu ster v. Rousseau x Jazz LT

Che de Jeu v.Voice x Jazz PavoFinale 11/12

Daarnaast zijn verschillende veulens reservekampioen op keuringen geweest en hebben wij ook een aantal goede Ibop paarden gefokt, Bijou de Jeu v. Florencio, Cisther de Jeu, Wench de Jeu, allen met goede resultaten.

Klik hier om onze sportpaarden te bekijken.

Kolana

Leeftijd 2014 Kleur bruin Stokmaat 1.69 Stamboek KWPN Voorlopig keur Geslacht V
For sale

Kolana is een bijzonder goed ontwikkelde merrie van de jonge hengst Ferdeaux, uit Dolana v. Vivaldi x Houston. Zij is als 3 jarige Kampioen van CK Friesland geworden en heeft deelgenomen aan de NMK 2018. Kolana is geveild op de StarSale veiling in Drachten en gekocht door Emmy de Jeu en mede-eigenaar Kirsten Brouwer Kolana laat zich bijzonder goed bewerken en is in training bij Kirsten Brouwer en zij is te koop.

Bekijk dit paard op horsetelex.nl

Korado de Jeu

Leeftijd 2015 Kleur donkerbruin Stokmaat nvt Stamboek Kwpn Geslacht M
For sale

Korado de Jeu heeft ook een zeer interessante afstamming: zoon van de GP hengst H-Ekwador v. Heraldik x Corofino x Landgraf en Okara de Jeu v. Jetset D x Rubinstein, moeder van Don de Jeu ggh in Zweden en Finland en Eskara de Jeu NMK kampioene 2012. Korado heeft ook heel veel bloed en fantastisch losse bewegingen. Korado de Jeu is zadelmak en te koop

Bekijk dit paard op horsetelex.nl

Ira de Jeu

Leeftijd 10 juni 2013 Kleur vos Stokmaat nvt Stamboek KWPN Geslacht V

Een mooi en goed bewegende dochter van Dream Boy uit onze Emma, ster prok v. Rohdiamant x Diamond Hit x Ex Libris, uit de beroemde Edoste lijn. Ira de Jeu is voorlopig keur en was reservekampioen van de CK Friesland 2016 en nr. 7 op de Nationale Merrie Keuring KWPN 2016. Ira is nu in training bij Helgstrand Dressage die ook de mede-eigenaar is en doet het fantastisch.

Bekijk dit paard op horsetelex.nl

Nieuws

26-2-2017 Een mooi weekend voor De Jeu Dressage paarden

Een mooi weekend voor 2 door De Jeu gefokte paarden: Asther de Jeu v.Contango x Jazz werd door Tosca Visser zeer vakkundig naar een prachtige 6e plaats op het NK Indoor gereden met zeer mooie scores en MDB’s Eskara...

Lees meer
11-3-2016 De lente moet nog beginnen… maar de eerste 4 veulens zijn er!

Het veulenseizoen is vroeg begonnen dit jaar: de eerste 4 veulens zijn geboren, allen gezond en ze zien er stuk voor stuk prachtig uit! (zegt elke moeder van haar kinderen natuurlijk..;-) Lumière de Jeu ET van Sezuan uit Giuilanta...

Lees meer
07-1-2016 Een gezond, gelukkig en bijzonder 2016 toegewenst!

Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en bijzonder 2016 toe met allen die je lief zijn, mens en dier! Terugkijkend op 2015 kan ik niet anders dan dankbaar zijn voor alle bijzondere momenten die ik met mijn familie –...

Lees meer
Bekijk al het nieuws